Mini Intro
    Hey Loves ♥

    tagboard

    Shoutbox
    stats
    web counter
    web counter


    Ada Apa dengan sabah ?

    ADA APA DENGAN SABAH?

    Q : Kenapa Sabah tiada LRT?

    A : Sebab kalau dipasang LRT nda juga diguna sebab orang Sabah kurang2 pakai Viva, mana ada pakai motor apa lagi mau naik LRT. nda percaya kamu boleh tengok di traffic light, boleh dikira berapa biji ja motor. :)

    Q : Kenapa Sabah tiada shopping complex power-power macam 1Utama, Sunway Pyramyd,Times Square?

    A : Sebab orang yang melancong pergi Sabah bukan mau tengok bangunan, durang mau tengok orang utan, mau tengok penyu, mau tengok hutan simpan, mau panjat gunung dan lain-lain lagi. kalau mau tengok bangunan bagus durang nda payah melancong, di negara durang lagi tinggi-tinggi lagi power-power shopping complex. :)

    Q : Betulkah orang Sabah tinggal di pokok?


    A : BETUL! tapi yang tu bukan orang, itu orang utan. bulu orang utan coklat jingga perang, bulu manusia warna hitam. kena tahu beza tu, jangan jadi bangang. :)

    Q : Sabah tiada highway? Oh My God! mesti jalan jammed.

    A : Baguslah ba tiada highway. NO HIGHWAY NO TOL ! nda la kami membazir duit mau bayar duit semata-mata mau limpas jalan. duit TOL pergi kerja RM1.20, pulang kerja pun RM1.20. cuba kamu kumpul-kumpul dalam masa 1 bulan, dapatlah RM72. RM72 boleh sudah bayar Astro. Kalau teda astro buli bikin setel benda lain. Ada highway di sana pun ada juga jammed? Sia-sialah kamu bayar duit TOL. Now who's smart?? :)

    Q : Dengar-dengar di Sabah selalu blackout. REALLY??

    A : Ya.. kami nda jakun mau sambut EARTH HOUR setiap 31 Mac, sebab kadang-kadang selalu blackout kan. baguslah juga begitu, dapat mengasi jimat sikit duit kami hujung bulan. tapi kalau itu karan nda pandai hidup-hidup sampai 3 jam, itu bukan sudah mengasi jimat, tu mengasi PANAS sudah tu. :)

    Q : LAST QUESTION! Apa yang bagusnya SABAH yang kamu bangga-bangga ni?

    A : Di Sabah ni tiada apa-apa. KUNO bah..tiada LRT, tiada Highway LDP, Federal Highway, Terowong Smart, Jambatan Putrajaya, KLCC, KL Tower, Sunway Pyramyd, Sunway Lagoon.
    tapi di Sabah ada Rumah Terbalik. cuba kamu kasi terbalik Sunway Pyramyd tu, berani ka?? :)

    Kami nda bangga pun mahu ada bangunan sebab hasil koko, petroleum, sawit, getah, kayu balak dan lain-lain dari negeri ni lah yang dijadikan modal untuk membangunkan bangunan-bangunan disana.

    untuk apa mau berbangga dengan kejayaan yang diciptakan hasil usaha orang lain??? think smart before u talk!
    ^__^ v

    I ♥ SABAH bah. :)

    share la ~

    Sumber:
    Facebook Sabah

    "Ada Apa dengan sabah ?" was Posted On: 2.3.13 @8:52 AM | 0 lovely comments




    Is this the way Malaysians treat each other ? I have no words to say , and i pity this idiot . We Sabahans don't live on trees , our roads are perfectly fine , we don't have much thieves like KL does . Education in Sabah ? So much better . Why ? Because we don't talk shit about people in semenanjung like this . We have brains , unlike Mr Afiqanakali . It is not only up to the politicians to say "1malaysia" , its up to the citizen . If everyone behaves like this then ofcourse that 1malaysia thing is not going to happen . Sabah is a part of Malaysia , Sarawak is too . Now we all know , education is a must . HISTORY , you must learn .

    I'm guessing this guy doesn't even know about his own state . tsk tskk .

    feel free to visit :

      History of Kuala Lumpur

                           : History of Sabah


    "" was Posted On: 1.3.13 @7:52 PM | 0 lovely comments


    « Older posts | Newer posts »


    Layout TeaCakeHouse. All rights reserved.
    Please view with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Resources: TFN.